Câștigătorii Programului de Granturi Mici, Runda VI – a

0
151

Câștigătorii Programului de Granturi pentru Tineri și-au primit materialele în urma concursului de proiecte, în cadrul proiectului ”Fondul pentru Tineri”. De această dată 9 grupuri de inițiativă au beneficiat de inventar sportiv, costume naționale pentru promovarea culturii naționale și echipament.

Ne bucurăm că am reușit să aplicăm și să câștigăm ceea ce am solicitat în proiectul depus. Prin acest proiect ne-ampropus să valorificăm tradițiile şi obiceiurile poporului nostru. Dorim să învățăm tinerii să aprecieze frumusețea portului popular, a dansului şi cântecului românesc, atât de mult apreciate în ţară cât şi în afara ei. De aceea am considerat oportun acest proiect în vederea evidenţierii valorilor, tradițiilor şi obiceiurilor populare”, relatează liderul grupului de inițiativă din satul Visoca, Maria Andronic.

Elevii Liceului “Ion Creanga” din Soroca, alături de profesoara Olga Gherghelejiu, au solicitat în cadrul proiectului „În trend cu caritatea” vestimentație cu simbolul instituției. “ Liceul nostru, are mai multe istorii de succes, una din ele este și proiectul ”În trend cu caritatea”, care a fost implementat de grupul de inițiativă ”Comunitate pentru caritate”. Povestea începută azi poate avea un final frumos mâine, doar prin implicare, activism și foarte mult suflet depus în cele propuse, și în orice poveste chiar TU poți fi eroul zilei ”, susțin membrii grupului de inițiativă de la Liceul “Ion Creangă”.

Autorul unui alt proiect interesant, al căror beneficiari sunt copiii grădiniței “Cheița de aur” din Soroca, este Spinei Marina, care a propus instalarea de iluminatoare în grupele de copii, astfel fiind îmbunătățite condițiile în sălile de studiu. Au fost implicați activ părinții și cadrele didactice în activitățile organizate în cadrul proiectului. La finisarea proiectului s-a organizat o conferință de totalizare, unde au fost prezentate rezultatele. Părinții au adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit în cadrul proiectului la îmbunătățirea condițiilor pentru studii în sălile de grupă.

Grupul de inițiativă „4Team” al Liceului „Pentru Rareș” din Soroca, își doresc ca proiectul „Muzica unește generații” să inițieze tinerii în organizarea mai multor activități extracurriculare și totodată să le dezvolte abilitățile de a lucra în echipă. Membrii grupului de inițiativă s-au implicat în totalitate și s-au străduit să implice atât elevii cât și cadrele didactice în implementarea proiectului. În urma proiectului, au fost organizate diferite manifestații în care tinerii s-au implicat voluntar la activitățile recreative.

Suma totală a programului de granturi a fost 89 740,00 MDL, surse oferite de Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Guvernul Suediei, Consiliul Raional Soroca și Primăria Soroca. Scopul Programului de Granturi Mici pentru Tineri este încurajarea și creșterea participării tinerilor din localitățile raionului Soroca la dezvoltarea socială și economică a comunităților în care locuiesc, prin oferirea de suport financiar pentru realizarea inițiativelor și proiectelor acestora.

Proiectul ”Fondul pentru Tineri” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, și susținut financiar prin intermediul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei, inclusiv la nivel local de Consiliul Raional Soroca și Primăria municipiului Soroca.

Sursa: CRT DACIA

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.