O conductă de transportare a alcoolului a fost depistată în Nistru, la Vasilcău

0
846
Foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au scos din apele râului Nistru 30 de metri de furtun, care urma să fie folosit în transportarea ilicită a alcoolului etilic peste frontiera moldo-ucraineană. În prezent, polițiștii de frontieră documentează un grup de cetățeni din R. Moldova și Ucraina, bănuiți că ar fi acționat după metodele de ascundere a furtunurilor, prin îngropare, inclusiv sub apele Nistrului, cu scop de transportare a alcoolului în țara vecină.

În baza evenimentului de frontieră, înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, precum că mai multe persoane transportă peste frontiera de stat alcool etilic, ofițerii de investigații din Direcția regională NORD au desfășurat ieri, 28 noiembrie a.c., verificări în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră ”Soroca”. În rezultat, la marginea sat. Vasilcău, r-nul Soroca, polițiștii de frontieră au depistat un furtun care ducea de pe mal în râul Nistru. Furtunul cu o lungime de 30 m și un diametru de 20 mm, din primele cercetări s-a stabilit că nu a fost folosit, neprezentând careva mirosuri specifice.

Foto: border.gov.md

La moment, angajații Poliției de Frontieră de comun cu omologii din Ucraina au intensificat acțiunile de patrulare comună a perimetrului de frontieră din regiune, iar totodată continuă să întreprindă măsuri de investigație, cu acumularea probelor, inclusiv cu scopul identificării tuturor persoanelor implicate în contrabanda cu alcool.
 

PUBLICITATE