27 octombrie, zi cu negru în calendarul Sorocii

0
1067

La data de 27 octombrie se împlinesc 10 ani de la deflagrația care avut loc în orașul Soroca în care și-au pierdut viaţa cinci persoane, printre care și un copil. Astăzi evenimentul de comemorare a început cu o slujbă de pomenire a celor decedați, la care au participat, autorități, angajați ai DSE și IP Soroca, funcționari publici, medici și cetățeni ai orașului.

Cei prezenți au depus flori la monument dedicat memoriei celor decedați în deflagraţie, soții Palamari Grigore și Lidia, Lozinschii Anatolii, Strelețcaia Alina și Ghelețchii Igor.

În seara de 27 octombrie 2007,  explozia   a aruncat în aer trei etaje a casei cu numarul 117 de pe strada Ștefan cel Mare. La lucrările de salvare a persoanelor au fost antrenaţi peste 50 de salvatori din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, care timp de trei zile în continuu au efectuat lucrări de căutare şi recuperare a celor decedaţi. În timpul lucrărilor doborât de o placă de beton și-a pierdut viața și un salvator. Rudele acestuia abia după 10 ani și-au găsit puterea și au venit pentru prima oară să vadă locul unde a decedat Igor Ghelețchi.

În fiecare în această zi, foștii locatari, prietenii, rudele şi autorităţile locale depun flori şi aprind lumînări la  monumentul înălțat în amintirea celor care au murit în rezultatul exploziei.

PUBLICITATE