Medalia “Meritul Civic” pentru Lilia Pocitari, directoarea gimnaziului Schineni

0
434

Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, președintele Igor Dodon a conferit distincții de stat la 15 personalități remarcabile din sistemul educațional.

Președintele țării a înmînat distincțiile cadrelor didactice care pe parcursul anilor s-au remarcat prin muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul învățămîntului. Astfel, pentru contribuție la perfecționarea procesului instructiv-educativ și activitate metodico-didactică și organizatorică intensă, Lilia Pocitari, directoarea gimnaziului Schineni, a fost onorată cu medalia “Meritul civic”.

“Anume dvs. pedagogii, faceți un lucru enorm, poate chiar cel mai important – educați noua generație. Pentru mulți copii, sunteți nu a doua casă, ci chiar prima. Educația de calitate trebuie să fie prioritate națională nu doar pe hîrtie dar și în fapte”, a menționat Igor Dodon , în cadrul evenimentului. Distincția de stat medalia “Meritul civic” a fost oferită la opt cadre didactice din țară.

Amintim că gimnaziul Schineni a fost decernat în acest an cu Premiului I, la categoria “Gimnazii’, în concursul raional “Școala anului”.

PUBLICITATE