Pașii care trebuie să-i facă elevii și studenții pentru înscrierea la medicul de familie din apropierea instituțiilor în care învață

0
225

În contextul începerii noului an de învăţământ 2017-2018, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), aminteşte elevilor şi studenţilor care este procedura de înregistrare pe lista medicului de familie în cadrul instituţiilor medico-sanitare primare din apropierea instituţiilor de învăţământ.

Pentru înregistrarea la medicul de familie sau schimbarea acestuia, este necesară completarea şi depunerea cererii de înregistrare (vedeţi aici modelul de cerere: versiunea în română, versiunea în rusă ).

În cazul elevilor cu vârsta de până la 18 ani, cererea este completată de reprezentantul legal al elevului. Studenţii şi elevii cu vârsta de peste 18 ani depun personal cererea la medicul de familie ales.

Dacă elevul îşi face studiile în cadrul unei instituţii de învăţământ primar sau gimnazial din altă localitate, dar revine zilnic la locul de trai, cererea este depusă la medicul de familie care deserveşte familia acestuia, conform locului de trai.

În cazul în care elevul învaţă la o instituţie de învăţământ primar sau gimnazial din altă localitate şi nu revine zilnic la locul de trai, cererea poate fi depusă la medicul de familie care deserveşte teritoriul unde copilul îşi are locul de trai permanent sau temporar (cămin, gazdă).

Studenţii şi elevii cu vârsta atât de până la, cât şi de peste 18 ani din instituţiile de învăţământ liceal, mediu de specialitate sau superior depun personal cererea la medicul de familie care deserveşte teritoriul unde îşi au locul de trai permanent sau temporar (cămin, gazdă) ori din cadrul instituţiei medico-sanitare primare abilitată cu funcţia de supraveghere şi acordare a asistenţei medicale, conform actelor normative în vigoare.

La schimbarea medicului de familie într-o altă instituţie medicală, solicitanţii vor depune personal cererea semnată de medicul ales la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM (accesaţi aici datele de contact ale serviciilor teritoriale de relaţii cu beneficiarii ale CNAM).

Amintim că toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt asiguraţi sau neasiguraţi, se înregistrează pe lista medicului de familie din instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară, fiind respectat principiul liberei alegeri a medicului de familie.

Detalii despre înregistrarea la medicul de familie puteţi găsi pe pagina web a CNAM, la rubrica Înregistrarea le medicul de familie şi schimbarea acestuia. Această informaţie poate fi solicitată şi la numărul de telefon 0 800 99999.

Vedeţi datele de contact ale instituţiilor de asistenţă medicală primară din următoarele oraşe: ChişinăuBălţiUngheniOrheiCahulComrat.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.