Sărbătoare deosebită la Climăuți

0
576
Foto: PAROHIA CLIMĂUȚI

De ziua când creştinii ortodocşi au prăznuit Adormirea Maicii Domnului, în satul Climăuţi, raionul Donduşeni cu ocazia sărbătoririi hramului a fost oficiată o liturghie deosebită la biserica „Adormirea Maicii Domnului”, la care au participat PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, împreună cu un sobor de preoţi.

Sărbătoarea de hram a inclus şi o tombolă pentru două categorii de copii, până la 6 ani şi de la 7 la 18 ani, unde cei cu prezenţe mai multe la sfintele slujbe au avut parte de diferite cadouri (rechizite şcolare, ghiozdane, cărţi, caiete, dulciuri ş.a). Respectând tradiţia de hram, părintele Sergiu a organizat un spectacol, pe o scenă improvizată, în aer liber, care a inclus poezii şi cântece cu tematică creştină şi patriotică. Corul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Botoşani, prezent la sărbătoare în număr de 35 de persoane, a adus în dar pentru climăuţeni un buchet de cântece, care interpretate cu mult profesionalism, au trezit în inimile ascultătorilor sentimente de bucurie că aparţin de un neam cu rădăcini adânci în istorie şi creştin de două mii de ani.

Preotul paroh – Sergiu Mariţoi, protopop de Donduşeni şi Edineţ, a mulţumit la rândul său preoţilor pentru vizită, rugându-i să se roage pentru satul Climăuţi, ca Bunul Dumnezeu să le ajute să înalţe un nou sfânt locaş.

Comunitatea din Climăuţi la sfârşitul lunii noiembrie 2016 a trecut printr-un moment de grea încercare. În ziua de 29 noiembrie, în urma unui incendiu devastator, biserica veche din lemn, datată din anul 1834, a ars în proporție de 80 la sută.
Climăuţenii, oameni harnici şi cu multă credinţă în Dumnezeu, doresc să înalţe al sfânt locaş. În această sfântă lucrare au nevoie şi de ajutorul nostru al tuturor. Pentru cei cu inimă darnică, care doresc să întindă o mână de ajutor comunităţii din Climăuţi, pot găsi conturile bancare, pe pagina web a parohiei: http://www.parohiaclimauti.com/index.php/donatii. Orice donaţie este binevenită.

PUBLICITATE