MURĂTURI ASORTATE

0
599

Ingrediente

15 kg gogonele

4 buc mari conopidă

2 buc ţelină rădăcină

2 buc sfeclă roşie

5 kg castraveţi

1 kg ciuperci  Pleurotus sau champignon

4 buc ceapă – albă sau roşie

5 buc morcovi

2 buc dovlecei

1 litru oţet din vin, sare, 1 pg. boabe muştar, 20 foi de dafin, usturoi, frunze de ţelină, mărar uscat, hrean

Mod de preparare:

Se spală toate legumele. Morcovii, sfecla roșie, ceapă și țelină rădăcină se curață de coajă.Se folosesc de preferință borcane de 5 litri.Se taie rondele morcovii, se taie solzi ceapa, se taie rondele sfecla, se taie în jumătate ciupercile, se taie rondele țelina , se rupe buchetele mici conopida, se taie rondele dovleceii.Se pune pe fundul borcanului un fir de țelina frunze. Se pun în borcane legumele, de preferință în mijlocul borcanului se așează gogonelele și castraveții, iar pe margine se așează rondelele de morcovi, țelină, dovlecei și sfeclă, bucățele de ceapă și conopidă și jumatațile de ciuperci.Cațeii de usturoi se taie în jumătate și se pun câte 5-6 jumătați la borcan, împreună cu bețișoare de hrean. Deasupra se pune un mănunchi mic de mărar uscat.

După ce s-au umplut borcanele, se pun 20 litri apă într-o oală la fiert. Se adaugă 1 litru oțet din vin, boabele de muștar, foile de dafin și se lasă până clocotește.

Se ia oala de pe foc, se lasă puțin la răcit, apoi se pune amestecul cu polonicul în borcane și se lasă 24 de ore descoperite. A doua zi se completează amestecul , se închid borcanele și se pun în cămară.

PUBLICITATE