Corneliu Gheorghiță, copilul talentat de la Roșietici

0
530

Are doar 11 ani, dar a reusit să cucerească o țară întreagă cu talentul său. Memorează și recită poeziile astfel, de parcă ar trăi prin sufletul poetului. Corneliu Gheorghiță din s.Roșietici, r.Florești și-a descoperit acest dar în primii ani de școală, iar de atunci versurile parcă prind viață când sunt recitate de el.

Participarea la diferite concursuri și sărbători la gimnaziul din localitate, i-au dezvoltat abilitățile și astfel s-a remarcat printre ceilalți copii de vârsta lui. Recent băiatul a participat la show-ul TV “Wow kids”, un concurs pentru cei mai talentați copii din țară. După ce  a convins juriul că cunoaște toate cele 98 de strofe din “Luceafărul”, precum și balada “Meşterul Manole”, Corneliu a recitat poezia “Doamne, dacă-mi ești prieten…”, de Spiridon Popescu. Atât versurile cât și expresivitatea copilului au emoționat până la lacrimi.

– Ce înseamnă pentru tine poezia?

– Poezia este pentru mine o bucurie care pot să i-o aduc în dar mămicăi și tăticului meu. Încerc astfel să le șterg din tristețea pe care o au. Fratele meu mai mic este grav bolnav, mama întotdeauna îngrijește de el, iar pentru a ne putea asigura cu ceea de ce avem nevoie, tata a fost nevoit să plece peste hotare. Părinții mei încearcă să-mi creeze o altă lume în care să mă simt fericit, iar eu le sunt recunoscător și încerc astfel prin micile bucurii pe care le pot oferi să le mulțumesc pentru acest lucru.

– Cum a fost experiența de la “Wow kids”?

– Mama a fost cea care m-a îndemnat să merg. Am participat la casting, apoi la preselecții, este o experiență deosebită. În timp ce recitam poezia simțeam că toți îmi țin pumnii, tata de peste hotare, bunicii  de acasă și profesorii mi-au spus a doua zi că sunt mândri de mine. Sunt recunoscător juriului pentru apreciere, sunt recunoscător lui Nicu Țărnă, care mi-a oferit o șansă pentru marea finală.

– Cu ce dorești să uimești juriul în etapa finală?

– În marea finală aș dori să recit poezia lui Adrian Păunescu „Făt-Frumos”. Sper mult să placă atât juriului, cît și publicului.

Îi dorim mult succes lui Corneliu în marea finală. Și sperăm că și atunci prestația lui va fi cel mai emoționant și cel mai reușit moment al emisiunii.

                                                                                                                     Cristina Topală

PUBLICITATE