Soroceanca care trăiește prin muzică

0
389

Tatiana Martin este tânăra căreia muzica i-a creat drumul prin viață. A cântat de mică apoi și-a continuat studiile la Colegiu de Arte din Soroca, unde a dezvoltat și mai mult pasiunea pentru cântec, ca mai apoi să facă din muzică meseria ei preferată.

– De unde vine dragostea pentru cântec și muzică?

– Dragostea de cântec a pornit de când eram mică. Acest lucru l-au observat mai întâi părinții, care deși nu cântă, își puneau speranțe în mine, dar și oamenii din sat care când mă auzeau cântând mă întrebau ce vreau să devin când voi crește mare, iar eu fiind încă micuță le răspundeam că vreau să fiu “ratistă”, adică  artistă.

– Cum ai dezvoltat dragostea pentru muzică?

– Până la 16 ani cântam doar muzică ușoară, cântece ale artiștilor care erau în vogă, mai apoi mi-am continuat studiile la Colegiul de Arte. Aici profesorul Gheorghe Duminică mi-a propus să cânt primul cântec popular, apoi a mai urmat unul și așa am început să cânt muzică populară. Sunt recunoscătoare profesorilor mei de la colegiu și doamnei Tamara Coșciug că mi-au șlefuit talentul și astăzi fac ceea ce îmi place.

– La ce lucrezi la moment, unde activezi?

– De cinci ani de zile îmi duc activitatea la Chișinău. De când am venit aici totul a căpătat parcă o altă întorsătură și nu regret deloc acest pas. Actualmente lucrez la un  centru de creație pentru copii. Am un ansablu folcloric “Doruleț” cu care mă mândresc, avem împreună succese destul de bunicele. Am obținut premii mari și locuri premiante la mai multe concursuri. Deasemenea colaborez cu orchestra “Mugurel”. Mai lucrez și cu altă orchestră, dar aceasta va fi o surpriză. De asemenea sunt solicitată la petreceri, lucru care mă bucură enorm. Este minunat să te trezești dimineața și să te gîndești că în acea zi vei face ceea ce îți place.

 

PUBLICITATE